Predsjednica Republike Srpske

Cvijanović: Maksimalna podrška Srpske ustanovama kulture

  • 18.06.2019. 17:06

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas u Banjaluci da će sve institucije Srpske rukovodstvima ustanova kulture pružiti maksimalnu podršku, ali i ponuditi konkretna, racionalna i realna rješenja koja će doprinijeti prevazilaženju njihovih problema.

Cvijanovićeva je na sastanku sa direktorima republičkih ustanova kulture istakla da institucije od nacionalnog značaja imaju odlične potencijale za razvoj kulturne misije, ali i obrazovanja i nauke, te da im, kao reprezentima i promoterima Srpske, treba omogućiti dobre uslove za rad, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske. 

Na sastanku Cvijanovićeve sa direktorima Narodnog pozorišta, Dječijeg pozorišta, Narodne i univerzitetske biblioteke, Muzeja savremene umjetnosti i Muzeja Republike Srpske razmatrana su aktuelna pitanja iz oblasti kulture, problemi sa kojima se suočavaju institucije od javnog značaja i mogućnost njihovog prevazilaženja. 

Direktori ustanova kulture izrazili su zadovljstvo što su naišli na podršku svih predstavnika institucija Srpske, a posebno su se zahvalili Cvijanovićevoj što je inicirala zajednički sastanak i pokazala visok stepen razumijevanja. 

Današnjem sastanku prisustvovali su predstavnici ministarstava prosvjete i kulture, zatim finansija, za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, te Elektroprivrede Republike Srpske, Regulatorne komisije za energetiku, banjalučke Gradske uprave, kao i "Toplane" i "Eko toplane Banjaluka".

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина