Šipovo

Cvijanović: Interes Vlade je stvaranje uslova za razvoj ruralnih krajeva

18:09, 18.06.2018.
Izvor: RTRS
Thumbnail
Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović otvorila je danas rekonstruisan i asfaltiran dio puta u mjestu Kozila u opštini Šipovo, u dužini od 4,4 kilometra.

Cvijanovićeva je rekla da Vlada podržava aktivizam ove, kao i ostalih lokalnih zajednica u Srpskoj.

- Sedamdeset kilometara lokalnih puteva na teritoriji ove opštine pokazuje kakve su ambicije lokalne vlasti. Vlada je u iznosu od 500 hiljada KM finansirala ovaj i još jedan lokalni put - rekla je premijerka Srpske.

Cvijanovićeva je najavila da je u planu finansiranje puta koji povezuje opštine Šipovo i Ribnik, u dužini od 11 kilometara 

Thumbnail

- Interes Vlade je stvaranje uslova za razvoj ruralnih krajeva. Ovo je dobro partnerstvo, tamo gdje je lokalna zajednica aktivna realizuju se dobri projekti - rekla je ona.

Cvijanovićeva je rekla da je sa novom opštinskom vlašću promijenjena kompletna slika ove opštine.

Thumbnail

 - Činjenica da projektima žele da dođu do svakog domaćina, pokazuje kakve su njihove namjere - istakla je premijerka Srpske.

Načelnik opštine Šipovo Milan Kovač rekao je da rekonstrukcija puta u Kozila predstavlja novo svjetlo za ovo područje.

- Rekonstrukcija puta finansirana je sredstvima Vlade i iz budžeta opštine. Ovo je dio projekta koji obuhvata ukupno 70 kilometara puta na prostoru opštine Šipovo - rekao je Kovač.

Thumbnail

Kovač je istakao da opštinsko rukovodstvo s ponosom može reći da je jedina lokalna zajednica koja putevima povezuje sve visoravni, kako bi omogućila iskorištavanje resursa za povratak stanovništva i razvoj privrede.

U rekonstrukciju, rehabilitaciju i sanaciju magistralnih, regionalnih i lokalnih putnih pravaca u Šipovu uloženo je oko 10 miliona KM, rečeno je ranije danas Srni u Vladi Srpske.

Prema podacima Vlade Republike Srpske, u opštinu Šipovo do sada je po različitim osnovama iz Razvojnog programa i budžeta Republike uloženo oko 30 miliona KM, dok je putem kreditnih linija Investiciono-razvojne banke Srpske plasirano još oko 16 miliona KM.