Potpredsjednik SNSD-a

Cvijanović: Interes Srpske - očuvanje vladajuće koalicije

  • 25.12.2019. 11:14

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović rekla je danas u Banjaluci da ta stranka ostaje koalicioni partner sa DNS-om, naglasivši da je u interesu Republike Srpske očuvanje vladajuće koalicije.

"Cilj je da ostanemo partneri i radimo u interesu Srpske na lokalnom, republičkom i nivou BiH", rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je dodala da će premijer Srpske Radovan Višković obavijestiti javnost ukoliko bude smjena ministara iz redova DNS-a.

"Ovo što se sada dešava u Vladi i rekonstrukcija koja je uslijedila nije stvar ni ličnih odnosa premijera, kako je sam rekao, niti bilo koga drugog, već dešavanja u okviru DNS-a. Ta stranka jedan svoj kadar u Vladi zamjenjuje drugim i to tako to treba posmatrati", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da je sve što se dešava u okviru DNS-a unutrašnja stvar te partije.

"Nije u redu da se bilo ko drugi iz vladajuće koalicije miješa i komentariše određene stvari i procese u toj stranci", poručila je Cvijanovićeva.

Predsjedništvo DNS-a odlučilo je sinoć da Nenad Nešić obavlja poslove predsjednika te stranke do unutarstranačkih izbora, nakon što je lider stranke Marko Pavić podnio ostavku.

Na sjednici u Banjaluci odlučeno je da Milan Radović obavlja poslove potpredsjednika stranke, a Darko Banjac poslove generalnog sekretara DNS-a.

Neopozive ostavke juče su podnijeli predsjednik DNS-a Marko Pavić i njegov zamjenik i generalni sekretar stranke Dragutin Rodić, a iz DNS-a je stigla inicijativa za smjenu ministra saobraćaja i veza Srpske Neđe Trninića.

Premijer Višković izjavio je juče da Trninić još nije smijenjen, ali da je uputio dopis predsjedniku Srpske Željki Cvijanović i predsjedniku Narodne skupštine Nedeljku Čubriloviću u kojem traži njihovo mišljenje u vezi sa tom inicijativom.