Predsjednica Republike Srpske

Cvijanović: Društvu potrebni slobodni mediji

13:02, 02.05.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da su svakom društvu potrebni slobodni, profesionalni i nezavisni mediji, koji poštuju tradicionalne novinarske vrijednosti i čije je izvještavanje zasnovano na provjerenim činjenicama.

Cvijanovićeva je povodom 3. maja - Međunarodnog dana slobode medija, uputila čestitku novinarima, redakcijama, uredništvima i udruženjima novinara u Republici Srpskoj, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

"Institucije Republike Srpske i ubuduće će, u okviru nadležnosti, omogućavati što veći stepen medijskih sloboda, da bi medijski radnici svoj odgovoran posao obavljali sa što manje prepreka i poteškoća", poručila je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je obilježavanje 3. maja - Međunarodnog dana slobode medija prilika da se ukaže na značaj osnovnih principa slobode medija, kao i njihove uloge u jačanju demokratskih principa.

"Јoš jednom koristim priliku da vam čestitam Međunarodni dan slobode medija i poželim bolji profesionalni i lični standard, uspješan rad i dobro zdravlje", navodi Cvijanovićeva u čestitki.

Sutra se obilježava Dan slobode medija koji je ustanovljen s ciljem da se podigne svijest o značaju slobode štampe i da bi se podsjetile vlade država da poštuju i podržavaju pravo na slobodu izražavanja.