U posjeti Bijeljini

Cvijanović: Dobar rad biće nagrađen dobrim političkim rezultatima

  • 07.07.2018. 19:28

Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Željka Cvijanović izjavila je da je sigurna da će poslije oktobarskih izbora ova stranka biti u prilici da provodi svoju politiku i na nivou BiH, kao što će nastaviti da je provodi na nivou Republike Srpske.

"Potrebna nam je ta veza. Mi smo posljednje četiri godine bili jako desetkovani upravo zbog toga što nismo imali sagovornika na nivou BiH. Nažalost, imali smo grupaciju koja jeste iz Republike Srpske, ali nije željela da priča sa institucijama Srpske, što se odrazilo na više načina", rekla je Cvijanovićeva večeras novinarima u Bijeljini gdje je u posjeti aktivistima Gradskog odbora SNSD-a. 

Cvijanovićeva je ocijenila da bi Republika Srpska bilježila i veće korake naprijed nego što je sada slučaj, da su na nivou BiH imali adekvatne pozicionirane ljude koji dolaze iz ozbiljne i odgovorne politike. 

"Dosta smo toga uspjeli ostvariti i o tome govore makroekonomski pokazatelji koji kažu da smo imali rekordnu zaposlenost prošle godine, najveću pokrivenost uvoza izvozom i da smo generalno u regiji među zemljama koje su ostvarile najveći privredni rast", istakla je Cvijanovićeva. 

Ona je napomenula da je SNSD velika politička organizacija prisutna svugdje u Republici Srpskoj sa jakom infrastrukturom, te da imaju i velika očekivanja od narednih izbora. 

"Želimo da nastavimo da radimo i provodimo ove politike koje su politike na očuvanju Republike Srpske u svakom smislu, političkom, ustavnom i u ekonomskom i da i dalje preduzimamo mjere kojim ćemo unapređivati život građana i standard", najavila je Cvijanovićeva. 

Cvijanovićeva je ocijenila da je Vlada Republike Srpske, na čijem je čelu, postigla dobre rezultate i podsjetila da je Vlada sastavljena od koalicionih partnera, ali da u njoj dominantnu ulogu ima SNSD. 

"Bilo je mnogo izazovnih perioda, teških perioda iza nas, ali ono što je dobro jeste da smo danas stabilni i da zbog toga kao partija, ali isto tako i kao pojedinačni kandidati, imamo pravo da tražimo podršku građana i ja sam sigurna da ćemo je dobiti", poručila je Cvijanovićeva. 

Prema njenim riječima, Bijeljina je mjesto na koje SNSD polaže velike nade, ali i kojem poklanja veliku pažnju. 

"S obzirom na to da u prethodnom periodu nije bio sjajan rezultat i bilo je određenih izazova, sigurna sam da će sa ovim aktivizmom, koji je probuđen u Bijeljini, sa mnogo argumenata koji dolaze od Vlade Republike Srpske, Bijeljina to prepoznati i vratiti kroz adekvatan politički rezultat", istakla je Cvijanovićeva. 

Ona je podsjetila na neke od brojnih preduzetih mjera sa kojima je Vlada koju predvodi SNSD iskoračila prema građanima, od poljoprivrednika, nezaposlenih porodilja, demobilisanih boraca do penzionera, uz ocjenu da ne postoji grupacija za koju nešto nije nije urađeno. 

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je da je na druženju aktivista Gradskog odbora SNSD Bijeljina sa potpredsjednikom stranke Željkom Cvijanović u restoranu "Globus" u Dvorovima prisustno oko 800 učesnika. 

"Razgovaramo prvenstveno o pripremi za opšte izbore", rekao je Ćorić i istakao da posjeta Cvijanovićeve dodatno podiže samopouzdanje i aktivizam članova SNSD-a u Bijeljini, te da u ovom gradu u oktobru očekuju izbornu pobjedu za pojedinačne kandidate i za obje stranačke liste.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина