Potpredsjednik SNSD-a

Cvijanović: Cilj stranke osvojiti vlast u svim opštinama

  • 31.05.2020. 12:44

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović rekla je danas u Laktašima da je cilj ove stranke da na predstojećim lokalnim izborima zadrži vlast tamo gdje je već ima i da istu osvoji u malom broju opština u Republici Srpskoj u kojima nije na vlasti.

Cvijanovićeva je navela da pripreme SNSD-a za lokalne izbore uveliko traju što pokazuju sastanci rukovodstva partije sa ljudima te stranke u svim izbornim jedinicama.

Uoči sastanka članova Izvršnog komiteta SNSD-a sa rukovodstvima opštinskih i gradskih odbora stranke iz Izborne jedinice dva koja obuhvata Gradišku, Laktaše, Prnjavor i Srbac, Cvijanovićeva je rekla novinarima da su rezultati SNSD-a u ovoj izbornoj jedinica tradicionalno dobri.

- Izborna jedinica dva je pokazivala uvijek dobre rezultate i tu su naša uporišta, u lokalnim zajednicama koje su, zajedno sa Vladom i institucijama Republike Srpske, uradile mnogo projekata važnih za život građana. Zaista očekujemo da će to biti prepoznato i sada u vrijeme poslije pandemije virusa korona kada treba da popravljamo i rehabilitujemo određene stvari. Sigurna sam da će to biti opet zajedno urađeno sa republičkim institucijama - naglasila je potpredsjednik SNSD-a.

Ona je rekla da SNSD od koalicionih partnera očekuje čvrsta pravila ponašanja.

- Ono što se dešava na republičkom nivou mora da bude ojačano ili podržano na lokalnom nivou jer se Srpska stalno nalazi pod različitim političkim pritiscima - rekla je Cvijanovićeva, koja je predsjednik Republike Srpske.

Ona je navela na tom planu da, pored ostalih neregularnosti, postoji manipulacija u vezi sa izborom CIK-a BiH.

- Zbog toga postoji potreba za koordinisanim nastupom i očekujem da će tako biti - rekla je Cvijanovićeva.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок