Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović: Cilj poboljšanje demografske obnove

  • 04.03.2020. 11:22

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović upoznala je novimenovanog predstavnika Populacionog fonda Un za BiH (UNFPA) Džona Kenedija Mosotija o Programu demografske obnove Srpske, u okviru kojeg je kreirana studija koja sadrži analizu stanja, kao i prijedloge konkretnih mjera, čiji je osnovni cilj poboljšanje demografske obnove.

Cvijanovićeva i Mosoti ocijenili su da je dosadašnja saradnja institucija Republike Srpske i UNFPA u BiH bila veoma dobra, te izrazili spremnost za nastavak saradnje na različitim projektima.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o dosadašnjim rezultatima rada UNFPA i glavnim strateškim ishodima rada Populacionog fonda, koji se odnose na reproduktivno zdravlje, ravnopravnost polova i sprovođenje strategije za populaciju i razvoj sa mladima kao prioritetima, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj saradnji sa UHFPA, kao i o planovima za naredni period, sa posebnim akcentom na populacionu politiku u Republici Srpskoj.