Sastanak u Doboju

Cvijanović: Cilj koalicije dobiti podršku više od 50 odsto građana

  • 06.09.2018. 20:11

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović rekla je da je cilj koalicije SNSD-DNS-SP u Doboju da na predstojećim izborima zajedno dobiju više od 50 odsto podrške građana.

Izrazivši zadovoljstvo uspješnim koalicionim sastankom sa predstavnicima gradskih odbora DNS-a i SP-a u Doboju, Cvijanovićeva je izjavila da vjeruje da će zajedno pokazati tu snagu. 

"Biće zajedničkih aktivnosti kojim ćemo promovisati zajedničke kandidate, oni to već rade u okviru svojih partija. Zahvalna sam i drago mi je da nakon pet i po godina vođenja koalicione vlade mogu da kažem da je to najjača i najpostojanija koalicija, ne samo ovdje, već i u široj regiji", rekla je Cvijanovićeva. 

Ona je dodala da sa mnogima od njih dugo sarađuje, bilo da su u pitanju direktori, poslanici, ljudi sa kojima su zajedno nošeni tereti povećanja plata, penzija, otvaranja novih radnih mjesta, dodavši da su zajedno došli do rekordnih makroekonomskih pokazatelja kroz zajedničku politiku koju su sprovodili. 

"Radili smo na jačanju Republike, na zaštiti ustavnih nadležnosti, ali isto tako, igrali tu finansijsku utakmicu i uspjeli da stabilizujemo naše finansije", istakla je Cvijanovićeva. 

Ona je dodala da povjerenje koje ih drži zajedno od njih čini jedan vrlo snažan tim, poručivši da će kao predsjednik Republike znati da se za sve to oduži. 

Cvijanovićeva je rekla da je cilj da se odmah nakon izbora što prije formiraju vlada i parlament, jer se snaga Srpske ogleda u snazi njenih institucija. 

"To nam je cilj zato što znamo da postoje namjere onih koji će izgubiti izbore da bagatelišu našu ubjedljivu pobjedu. To je naš cilj, velika pobjeda i brza implementacija izbornih rezultata", poručila je Cvijanovićeva. 

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Slavko Gligorić rekao je da ova stranka daje punu podršku za zajedničke kandidate i da je dogovorena strategija kako dalje raditi, da se podijeli odgovornost i ostvari planirani rezultat. 

Predsjednik Gradskog odbora SP-a Srđan Todorović rekao je da je na sastanku potvrđena apsolutna opredijeljenost za podršku i pobjedu zajedničkim kandidatima Željki Cvijanović za predsjednika i Miloradu Dodiku za člana Predsjedništva iz Republike Srpske. 

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Uroš Gostić rekao je da je cilj sastanka bio i da se provjeri koliko je zajednički put, nastojanje i htijenje ispravno i da je potvrđeno da u tom smislu nema nikakvih problema.