Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović: Agencije vrbuju ljude protiv interesa Srpske

  • 06.03.2019. 11:51

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je tačno da određene obavještajne agencije vrbuju ljude iz Srpske i stavljaju ih u službu onoga što nije interes Republike.

"Imamo informacije na koji način se to radi, na koji način se vrše prodori u institucionalni okvir Republike Srpske upravo da bi se određeni ljudi stavili u službu onoga što nije interes Srpske", rekla je Cvijanovićeva komentarišući izjavu delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoja Novića da određene obavještajne agencije vrbuju ljude iz Srpske. 

Cvijanovićeva je u izjavi novinarima u Banjaluci naglasila da Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ treba da prepoznaje ozbiljne potencijalne prijetnje i rizike po cijelu BiH i da bude na usluzi svim institucijama u BiH, a da su umjesto toga predmet njihovih opservacija, nažalost, često funkcioneri i političari Republike Srpske, što ima političku pozadinu. 

Ona je dodala da ni kao predsjednik Vlade Republike Srpske tokom proteklih skoro šest godina, ni kao predsjednik Republike nikada nije dobila bilo kakav značajan podatak od te službe, koja bi trebalo da bude na raspolaganju svim institucijama i građanima Srpske i BiH. 

Cvijanovićeva je dodala da je jednom od te službe dobila kratko obavještenje koje je već bilo poznato u svim medijima. 

"Kako to već biva u BiH, ovdje je često na snazi privatizacija određenih funkcija, pa se tako desi sa mnogim organima u BiH koji su stavljeni, da tako kažem, pod šapu određenih politika i isključivo rade po političkom nalogu, umjesto radi opšte bezbjednosti", zaključila je Cvijanovićeva. 

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник