Gradonačelnik Trebinja

Ćurić uputio čestitku opozicionim liderima u Crnoj Gori

  • 31.08.2020. 08:03

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić uputio je čestitku predsjedniku opštine Herceg Novi Stevanu Katiću i opozicionim liderima u Crnoj Gori povodom izvanrednog rezultata na parlamentarnim izborima u ovoj zemlji.

Ćurić je istakao da se raduje uspjehu crnogorske opozicije, navodeći da je narod Crne Gore poslije više od 30 godina dočekao istinsku slobodu, što je dovoljan razlog za veliko slavlje, saopšteno je iz Gradske uprave Trebinje.

"Jučerašnja volja naroda je jasna poruka režimu u Podgorici. Čestitam vam jer ste uspjeli u atmosferi straha i prijetnji. Čestitam narodu Crne Gore što se izborio za slobodu i što nije podlegao pritiscima", poručio je Ćurić u čestitki.

On je istakao da je pred opozicionim liderima sada važan zadatak - formiranje skupštinske većine i buduće vlade, ali i stavljanje van pravne snage diskriminatorskog i anticivilizacijskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

"Mnogo je posla pred vama. Korak po korak i Crna Gora će ponovo biti ponos svih vas. Svi u Trebinju se radujemo budućoj saradnji, a najbolji primjer bratskog odnosa su upravo Trebinje i Herceg Novi", naveo je Ćurić.

Na osnovu 98,55 odsto obrađenog uzorka na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, Demokratska partija socijalista (DPS) osvojila je 35,12 odsto glasova, a koalicija "Za budućnost Crne Gore" 32,52 odsto, saopštila je Državna izborna komisija.

Lider DPS Milo Đukanović rekao je noćas da je DPS sa tradicionalnim koalicionim partnerima osvojio ukupno 40 mandata, da borba za većinu poslaničkih mjesta i dalje traje, ali da će bezuslovno poštovati rezultate koje ustanovi Državna izborna komisija.

Sa druge strane, Koalicija "Za budućnost Crne Gore" proglasila je sinoć izbornu pobjedu, a njen lider Zdravko Krivokapić poručio je da će u Crnoj Gori biti formirana ekspertska vlada i ukinut Zakon o slobodi vjeroispovijesti.