Direktor Policije Republike Srpske

Ćulum: Nećemo potpisati sporazum

  • 12.12.2018. 17:11

Nećemo dati saglasnost na uvezivanje svog operativnog centra sa operativnim centrima policijskih agencija u BiH, odgovara danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Iz te institucije stigao je dopis entitetskim i kantonalnim MUP-ovima i Policiji Brčko Distrikta, kao i Republičkom javnom tužilaštvu, i Tužilaštvu BiH da potpišu Sporazum o korišćenju sistema radio veze između policijskih agencija BiH i analizi stanja bezbjednosti u BiH. 

Taj dopis je itekako digao prašinu, a većina zvaničnika na to gleda kao na ponovni pokušaj Direkcije da preotme nadležnost entiteta i pribavi sebi ingerencije koje joj po zakonu ne pripadaju. 

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum kaže da potpisivanje Sporazuma nije u njihovoj nadležnosti. 

"Mi imamo svoj sistem radio-komunikacija koji pokriva teritoriju Republike Srpske i mi imamo operativnu nadležnost. Ne postoji nikakav zakonski propis koji omogućava da Direkcija napravi takav sporazum sa drugim policijskim agencijama. Mi imamo saradnju i komunikaciju sa Direkcijom i to ćemo nastaviti u narednom periodu", istakao je direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum. 

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина