Vijeće naroda RS

Čudić: Lista kandidata za delegate biće formirana u roku

  • 22.11.2018. 14:23

Potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka iz reda ostalih Saša Čudić rekao je da će danas biti izabrani elektori koji će u roku formirati listu četiri kandidata za delegate u Vijeću naroda Republike Srpske, kako bi bio formiran klub iz reda ostalih.

Čudić je naveo da će elektore birati 14 odbornika iz skupština gradova i opština. 

"Četrnaest odbornika, koliko ih se nalazi u skupštinama gradova, odnosno opština u Republici Srpskoj iz reda ostalih naroda, danas će da izaberu između sebe četiri elektora, koji će u propisanom roku formirati listu četiri kandidata za delegate u Vijeću naroda, kako bi se formirao Klub iz reda ostalih", rekao je Čudić, koji je prisustvovao izboru elektora iz reda ostalih. 

Generalni sekretar Narodne skupštine Republike Srpske Marko Aćić rekao je da se u Narodnoj skupštini Republike Srpske danas odvijaju redovne aktivnosti u vezi sa ad hok elektorima, koji treba da popune nedostajući broj delegata u Vijeću naroda Srpske. 

"Vijeće naroda ima 28 delegata, i to po osam iz tri konstitutivna naroda i četiri iz reda ostalih. Kako u ovom sazivu Narodne skupštine nemamo poslanika iz reda ostalih, svi odbornici iz svih jedinica lokalne samouprave danas su pozvani u parlament Srpske da izaberu između sebe četiri elektora koji će predložiti četiri kandidata iz reda ostalih koji će biti birani u Vijeće naroda Srpske", pojasnio je Aćić.