Predsjednik Narodne skupštine Srpske

Čubrilović: Zločin u Dobrovoljačkoj sramota i počinilaca i političkog Sarajeva

  • 03.05.2019. 08:12

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović smatra da je zločin nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici 2. i 3. maja 1992. godine u Sarajevu sramota ne samo onih koji su to učinili, nego i onih onih koji ni poslije 27 godina ništa nisu uradili da počinioci tih zlodjela odgovaraju.

"Nažalost, ni poslije toliko godina, zločin nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici nije doživio sudski epilog", rekao je Čubrilović u izjavi Srni. 

Prema njegovim riječima, to govori da ni danas iz političkog Sarajeva nema poruke ni Srbima, ni drugim građanima BiH da se nešto želi učiniti na tom planu. 

"Dobrovoljačka je ne samo sramota onih koji su to učinili, već i svih onih koji poslije toliko godina ništa nisu uradili da zločinci i počinioci tih zlodjela odgovaraju", naveo je Čubrilović. 

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske izrazio je nadu i uvjerenje da će u budućem periodu biti prisutno više razuma sa svih strana da bi zločinci odgovarali, ali i da bi se dostojanstveno obilježila smrt onih koji nisu zaslužili da završe na taj način. 

U mjestu Miljevići u Istočnom Sarajevu danas će biti obilježeno 27 godina od stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, kada su ubijena njih 42, ranjen 71, a 207 zarobljeno i mučeno u logorima. 

Od 42 poginula vojnika JNA, njih 32 bili su Srbi, šestorica Hrvati, po dva Bošnjaka i Albanca. 

Zločin u Dobrovoljačkoj ulici ni nakon 27 godina nije dobio sudski epilog. 

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина