Predsjednik Narodne skupštine Srpske

Čubrilović: Ustav Srpske - temelj njene održivosti i razvoja

  • 28.02.2019. 18:45

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je prvi Ustav Republike Srpske temelj njene održivosti i razvoja.

Čubrilović je rekao, prije početka prijema u Starom dvoru u Beogradu koji organizuje Predstavništvo Srpske u Srbiji, da se danas obilježavaju Dan Republike Srpske i 27 godina od donošenja prvog Ustava Srpske.

"To je istorijska činjenica i taj dan će ostati pisan u istoriji srpskog naroda, pogotovo Republike Srpske", naglasio je Čubrilović.

Podsjetivši da je bilo mnogo pokušaja osporavanja i Dana Republike Srpske i Ustava, pri čemu je na Ustav bilo uloženo više od 120 amandamana, Čubrilović je naglasio da Ustav i dalje postoji kao osnov razvoja Srpske, njenog rada i njenih struktura.

On je rekao da je Ustav temelj održivosti Republike Srpske na kojem i danas strukture vlasti Srpske počivaju svoje bitisanje i bore se za taj datum.

"Republika Srpska konstituisanjem vlasti poslije svakih izbora u zakonskom roku govori o tome da se drži Ustava, zakona, poštuje međunarodne propise i spremna je da živi i radi gotovo samostalno", istakao je Čubrilović.