Banjaluka

Čubrilović: Usmjeriti se na pitanja za koja postoji konsenzus

  • 17.04.2019. 12:19

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da se svi relevantni nivoi vlasti i svi lideri u Republici Srpskoj i BiH deklerativno zalažu za evropske integracije i da bi bilo neophodno da se usmjere na pitanja o kojima postoji konsenzus, a manje ističu teme o kojima ne postoji saglasnost entiteta i konstitutivnih naroda.

Tokom sastanka u Banjaluci sa delegacijom OHR-a koju je predvodio visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, Čubrilović je naglasio da je Srpska, poštujući demokratsku volju građana, u skladu sa zakonom blagovremeno formirala sve organe i institucije vlasti. 

"Time je Srpska pokazala stabilnost i opredijeljenost za poštivanje evropskih vrijednosti", istakao je Čubrilović. 

On je iskazao dobrodošlicu i poželio uspješan mandat prvom zamjeniku visokog predstavnika i supervizoru za Brčko distrikt Majklu Skenlanu, saopšteno je iz kabineta predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske. 

Na sastanku, kojem je prisustvovala i zamjenik visokog predstavnika i šef Kancelarije OHR-a u Banjaluci Mariana Berec, bilo je riječi i o ostalim aktuelnim pitanjima u Republici Srpskoj i BiH.