Predsjednik Narodne skupštine Srpske

Čubrilović u Trebinju: Ambijent povoljan za strane investitore

  • 18.01.2019. 19:25

Trebinje je najbolji primjer kako treba da funkcioniše jedna lokalna zajednica, kaže prvi čovjek Narodne skupštine Republike Srpske.

Nedeljko Čubrilović posebno ističe ekspanziju turizma i stanogradnje u najjužnijem gradu te kaže da je siguran u još bolji napredak Trebinja.

"Trebinje živi, ima perspektivu. I rukovodstvo Grada Trebinja ima viziju kako sa tim rukovoditi. Ja želim da u 2019 nastave sa tim aktivnostima da sa svojim ljudima ostavare sve ono što su planirali, sve ono što su projektovali", kaže Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske. 

Da će sve zacrtano biti i ostavreno siguran je i vršilac dužnosti gradonačelnika. Mirko Ćurić posebno ističe saradnju i podršku institucija Republike Srpske.

"Ono što je veoma bitno bez saradnje sa Vladom Republike Srpske sa NSRS nema napretka, a mi imamo veoma dobru saradnju kao što smo do sada imali da ćemo imati i u narednom periodu i to je ono što nam je veoma bitno", kaže Mirko Ćurić, vd. gradonačelnik Trebinja.

Čubrilović se sastao i sa rukovodstvom Elektroprivrede Republike Srpske za koju kaže da je stub razvoja cijele Srpske, a obišao je i načelnika Bileće. Nedeljko Čubrilović posjetu Hercegovini iskoristio je i da sagleda stanje u novosnovanoj političkoj partiji. 

Demokratski savez u ovoj regiji već ima dosta članstva ističe predsjednik stranke. Formiran je inicijativni  odbor a u Trebinju se očekuje da će DEMOS imati i odbornike u aktuelnom sazvu skupštine grada.

"Znate kakva je politika scena u Trebinju da je tu veći broj odbornika koji nisu dio ni jedne političke partije i oni su u razgovoru sa nama, a vidjećemo šta će biti", kaže Slobodan Šaraba, predsjednik Inicijativnog odbora Demosa Hercegovine.

"Na osnovu rezultata koje do sada imamo po terenu moramo biti veoma zadovoljni. Ne smijemo ovu energiju i volju koja postoji sada u našem članstvu da izgubimo negdje usput na tome moramo stalno da radimo, razvijamo i njegujemo", kaže Čubrilović.

Čubrilović napominje da će svi odbori u Republici Srpskoj biti formirani do kraja marta. On naglašava da su u DEMOSu već uveliko počeli sa pripremama za naredne lokalne izbore.