Predsjednik Narodne skupštine Srpske

Čubrilović u Istočnom Sarajevu: Podrška Bolnici "Srbija" da se razvije u klinički centar

  • 22.03.2019. 19:32

Opština Istočno Novo Sarajevo jedna je od najvećih gradilišta u Republici Srpskoj. Za one koji rade u Sarajevu, cijene u Istočnom Sarajevu su dosta prihvatljivije. Ta činjenica obradovala je i predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića.

"Posebno me obradovala činjenica da je ovdje svake godine više stanovnika i da se ovdje svake godine više napravi negdje oko 500 novih stanova i proda", istakao je Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske. 

Pozitivna je stopa i doseljavanja stanovništva. Mnogi kapitalni projekti su započeti.

"Upoznali smo predsjednika o tome da zajedno sa Vladom Republike Srpske da ovdje gradimo Trg, sportsku dvoranu, pozorište, mnoge infrastrukturne projekte koji će omogućiti da se ova lokalna zajednica razvija", istakao je Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.  

Najveći kapitalni projekat u Istočnom Sarajevu je Bolnica "Srbija". U kakvim će uslovima da rade uvjerio se Čubrilović. Dao je savjet i sa kim bi menadžment trebao da sarađuje. 

"Ne samo u Republici Srpskoj, nego i u Sarajevu, pa i sa ostalim, vi znate da KC u Banjaluci sarađuje sa Bečom, sa Peterburgom, da razmjena ljekara funkcioniše", naglasio je Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske. 

"Za sedam ili deseta dana očekujemo direktora KC sa svim načelnicima odjeljenja, kako bi u narednom periodu kako bi naši medicinski radnici dobili obuku", istakao je Nebojša Šešlija, v.d. direktora Bolnice "Srbija" Istočno Sarajevo. 

Preseljenje odjeljenja je u toku. Do polovine aprila sva odjeljenja u kasindolskom krugu trebala bi da budu u novoizgrađenoj Bolnici "Srbija".