Zloupotreba tragedije

Čubrilović: Treba vjerovati institucijama Srpske

  • 26.12.2018. 22:55

Predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljeko Čubrilović rekao je povodom dešavanja na Trgu Krajine u Banjaluci da treba vjerovati u institucije Republike Srpske i ocijenio da je previše zloupotreba nečije tragedije.

Čubrilović je izrazio uvjerenje da oni koji vode i oni koji odlučuju o angažovanju pojednih institucija poput Ministarstava unutrašnjih poslova, znaju šta rade i znaju šta hoće. 

On smatra da je previše zloupotrebe nečije tragedije. 

"Svako saosjeća sa porodicom koja ima gubitak, pogotovo na način kako je došlo do toga i svako želi da se dođe što prije do stvarnih činjenica, ali mnogo tamo imate događanja koja su simptomatična i nisu vezana za sam događaj", izjavio je Čubrilović novinarima na Sokocu. 

On je naveo da je javnost vidjela da sada više nije u prvom planu izgubljeni mladi život, nego su u prvom planu neki drugi ljudi, "pa čak i neki političari kojima sigurno nije mjesto na nekim pozicijama". 

Čubrilović je istakao da institucije, prije svega Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, tužilaštvo i sudovi treba da rade svoj posao i daju odgovor svim zainteresovanim građanima, na sva dosadašnja pitanja koja stoje kao dilema. 

"Treba vjerovati u institucije Republike Srpske, one jedino mogu da to riješe, to ulica sigurno neće riješiti, ona ne može ništa dobro donijeti", ocijenio je Čubrilović, koji je i predsjednik DEMOS-a. 

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum izjavio je da su tokom jučerašnjih dešavanja u vezi sa slučajem "Dragičević" u Banjaluci lakše povrijeđena dva policajca, a da je nekoliko lica procesuirano i privedeno u banjalučku Policijsku upravu.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.