Opozicija traži posebnu sjednicu

Čubrilović: Slučaj Dragičević se ne rješava u Narodnoj skupštini

  • 22.08.2018. 19:10

Opozicija traži da se u Narodnoj skupštini Republike Srpske ponovo govori o slučaju Davida Dragičevića. Još jednu posebnu sjednicu zatražili su iz opozicionih klubova parlamenta. Prikupili su jednu trećinu potpisa koliko je potrebno za zahtjev i očekuju da se o ovoj temi govori prije 7. septembra, odnosno  prije početka izborne kampanje.

“Nadamo se da će skupštinska većina to prihvatiti jer u njihovim rukama je dalji tok te inicijative, skupština se mora sazvati, da li će biti usvojen dnevni red to zavisi od skupštinske većine ali, imajući u vidu težinu koju nosi ovaj slučaj, mi očekujemo da će NSRS okončati svoju raspravu i zauzeti smjernice,” rekao je Nedeljko Glamočak, poslanik SDS-a u NS Republike Srpske. 

Skupština nije mjesto za rješavanje ovog slučaja, poručuje im prvi čovjek parlameta. Ipak, kada dobije zahtjev sazvaće Kolegijum, koji će imati posljednju riječ o tome da li će se održati još jedna posebna sjednica.

“Ja ne znam šta je razlog, šta stoji u samom obrazloženju, ali svakako što se tiče tog slučaja mislim da sve građane interesuje istina, ali NSRS nije mjesto gdje se može postići to što se želi postići,” kaže Nedeljko Čubrilović, predsjednik NS Republike Srpske.

I iz SNSD-a poručuju da još ne znaju detalje oko inicijative za sazivanje posebne sjednice, ali nadaju se da opozicija ima nešto novo da kaže. To ne smije biti predizborna priča niti skupštinska rasprava o već poznatim činjenicama, kaže Drago Kalabić, poslanik SNSD-a u NS Republike Srpske.

“Trenutno svoj stav ne mogu da iznosim, morao bi da vidim dokumentaciju i argumete opozicije šta je to novo, ne vjeruem valjda da nemaju ništa novo i da se ništa nije promijenilo, nema potrebe da ponavljamo sa istim činjenicama,” rekao je Kalabić.

Najpozvaniji za donošenje odluke o posebnoj sjednici je skupšinski Kolegijum, koji će i odlučiti da li će doći do još jednog zasjedanja, kaže Kalabić. I to na osnovu svega onoga što se kako kaže već dešavalo, ali i na osnovu svega što je navedeno u inicijativi opozicije.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм