Predsjednik Narodne skupštine Srpske

Čubrilović: Problem sa migrantima u Unsko-sanskom kantonu mogao bi da kulminira

  • 20.10.2019. 13:38

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović upozorio je da dešavanja sa migrantima u Unsko-sanskom kantonu pokazuju da bi ovaj problem mogao tek da kulminira, kao i da problem imaju i stanovnici opštine Bileća, što bi trebalo izbjeći.

"Problem ni krivi ni dužni imaju i naši građani u Bileći i to bi trebalo izbjeći", rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

Čubrilović smatra da se na nivoa BiH ponašaju neodgovorno kada je riječ o migrantskoj krizi i se stalno kasni da se reaguje.

On je dodao da je BiH nakon što je Mađarska zatvorila granice za ilegalne migrante, postala njihov najvažniji put prema zapadnoj Evropi.

"Policija Srpske se prema ovom problemu odnosi organizovano i njene preporuke o izradi mapa kretanja migranata treba uvažiti. Nažalost, u BiH ne funkcioniše potpuno ta koordinacija", rekao je Čubrilović. 
 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)