Predsjednik Narodne skupštine Srpske

Čubrilović poželio povećanje zaposlenosti i podizanje standarda

  • 01.05.2021. 10:26

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je svim građanima, radnicima i sindikatima u Republici Srpskoj 1. maj, Međunarodni praznik rada, uz želju da u Srpskoj budu dodatno unapređeni i poboljšani uslovi rada, povećana zaposlenost i podignut standard svih građana, zaposlenih i penzionera.

Čubrilović je naglasio da je pandemija virusa korona ugrozila privredu i sve privredne i vanprivredne djelatnosti, kako u cijelom svijetu, tako i u Republici Srpskoj, te podsjetio da je Vlada, kroz širok program pomoći, učinila sve da ublaži efekte pandemije i sačuva radna mjesta.

On je istakao da će prioritet svih i u budućnosti biti pokretanje proizvodnih kapaciteta i poboljšanje ukupnog privrednog ambijenta u Republici Srpskoj.

"Jačanje privrede, očuvanje radnih mjesta, povećanje zaposlenosti, sistematičnije inspekcijske kontrole u oblasti zaštite prava radnika i preduzetnika, povećanje plata i penzija biće naši prioriteti. Narodna skupština Republike Srpske, kao i do sada, stvaraće potreban zakonodavni okvir bude temelj za razvoj društva u tom smjeru", poručio je Čubrilović u čestitki a 1. maj.