Predsjednik NS RS

Čubrilović posjetio Hercegovinu

  • 06.11.2020. 19:07

Pandemija virusa korona posljedice ostavlja na sve strane. Privrednicima nije lako. Problema ne fali ni jednoj od najvećih mljekara u BIH, Nenad Vukoje kaže da nije nimalo lako poslovati u ovakvoj situaciji, glavobolje zadaje izvoz ali i to što se nikad ne zna koliko će radnika moći doći na posao zbog mjera izolacije. Sve je to dans rekao prvom čovjeku Narodne skupštine Republike Srpske.

"Mi se borimo uvodimo mjere onakve kakve treba da se uvode, pravila poštujemo i pokušavamo da u našu organizaciju ne uđe bolest. Bez obzira na to moramo voditi računa da se što bolje zaštitimo da bi mogli našu proizvodnju organizovati", rekao je Nenad Vukoje, mljekara "Pađeni" Bileća.

Nedjeljko Čubrilović kaže da pomoć neće izostati jer ovakvi poguni znače ne samo za Hercegovinu nego za cijelu Srpsku. Zato vjeruje da će svi pružiti podršku.

"Očekujemo da u narednom periodu sve institucije, ne samo republičke nego i sa nivoa BiH posebnu pažnju obrate na firme koje su tokom ovih 7ili8 mjeseci uspjevale da održe proivodnju, uspjevaju da nadoknade sve one nesreće koje su ih zadesile", izjavio je Nedeljko Čubrilović, predsjednik NS RS.

Čubrilović se danas sastao i sa čelnicima Fakulteta za proizvodnju i menadžment. Kaže da je ova obrazovna ustanova za primjer.

"Ovdje završavaju studenti, diplomci, magistranti i doktoranti koji su pripremljeni za sve ono što ih u životu očekuje a vezano je za njihovu prrofesiju i njihovo zanimanje", dodaje Čubrilović.

"Naš plan i ciljevi su nastavak linijom uspona i jačanje Fakulteta da on postane još jači stub razvoja i stabinosti", kazao je Obrad Spaić, prodekan za nastavu na Fakultetu za proizvodnju i menadžment Trebinje.

Prvi čovjek Narodne skupštine Srpske nije zaobišao ni Bileću. Osim sa opštinskim rukovodstvom sastao se i sa predstavnicima Zavičajnog kluba "Osvit" u Bileći.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм