Predsjednik NSRS

Čubrilović: Plasirana namjerna laž s ciljem diskreditacije premijera Viškovića

10:50, 23.09.2020.
Izvor: Srna
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je za Srnu da je odavno postalo jasno da određeni sarajevski mediji, po nalogu obavještajnih i paraobavještajnih bošnjačkih službi bezbjednosti, čine sve da diskriminišu srpski kadar, tačnije sve one Srbe u institucijama Republike Srpske i BiH kada im svojim principijelnim stavom zasmetaju.

Komentarišući napade iz Sarajeva na predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, Čubrilović je rekao da je izmišljanje stenograma o navodnom učešću premijera u događajima oko Srebrenice, falsifikovanje svjedočenja, transkripta presretnutih razgovora - namjerna laž.

- Gotovo sav kadar iz Republike Srpske, naravno oni koji su zasmetali političkom Sarajevu, prošli su golgotu. Kao u Andrićevoj "Prokletoj avliji" ako nije bilo dokaza, kao što obično i nije, bili su krivi jer im se trudna majka o zločinca očešala. I to je taj oprobani recept u kojem su svi Srbi koji su bili rođeni u vrijeme rata zločinci, a svi Bošnjaci uvijek i samo njihove žrtve. Tužno je i nemoguće graditi zemlju na tim osnovama, podjela, laži i podvala - naglasio je Čubrilović.