Predsjednik Narodne skupštine Srpske

Čubrilović: Patrijarh Irinej snažno podržavao srpski narod, ma gdje bio

13:51, 24.11.2020.
Izvor: Srna
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović upisao se danas u Knjigu žalosti u Banjaluci povodom upokojenja NJegove svetosti patrijarha srpskog Irineja i poručio da je on snažno podržavao srpski narod, ma gdje bio.

"To se posebno odnosi na nas u Republici Srpskoj i BiH. Za sve što je učinio za ovaj prostor, za ujedinjenje srpskog naroda neka mu je vječna slava i hvala", rekao je Čubrilović Srni, nakon što se upisao u Knjigu žalosti koja je otvorena u Generalnom konzulatu Srbije.

Čubrilović je u Knjigu žalosti zapisao da je vjerujući narod u Republici Srpskoj i BiH bio posebno vezan za patrijarha Irineja.

"Izražavam najdublje saučešće povodom upokojenja NJegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja. Vjerujući narod u Republici Srpskoj i BiH bio je posebno vezan za patrijarha Irineja koji je sa nama bio u svim važnim događajima. Iskreno i predano naš patrijarh Irinej je služio Bogu, crkvi i srpskom narodu. Vječna mu slava u carstvu Božijem", napisao je Čubrilović.

Knjiga žalosti otvorena je od juče u periodu od 10.00 do 15.00 časova, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej preminuo je 20. novembra u 90. godini.