Predsjednik NSRS

Čubrilović: Očekujem da će konačno početi da pobjeđuje razum

  • 18.01.2021. 13:59

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izrazio je očekivanje da će konačno u BiH početi da pobjeđuje razum i kompromis i da će BiH i cjelokupno njeno stanovništvo imati isti tretman prema istim događajima iz prošlosti.

Komentarišući snimke iz Bužima povodom proslave akcije takozvane Armije BiH 1995. godine na kojima su se mogle vidjeti ratne zastave i čuti povici "Alahu egber!", dok je sa druge Srbin u Odžaku kažnjen sa 200 KM zbog nošenja zastave Srbije na Badnji dan, Čubrilović je izrazio žaljenje da ljudi na jednoj strani budu kažnjeni za mnogo manje stvari, a na drugoj strani "možete da uradite bilo šta i da to ostane neprimijećeno".

"Ovo nije ništa neuobičajeno i dalje imamo isti odnos u BiH. Problem može biti samo ako neko u Republici Srpskoj nešto uradi, dok na drugoj strani to malo ko i ukazuje i vidi da je problem", rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci, napominjući da nije gledao te snimke.

Na snimcima obilježavanja akcije "Munja 93" u Bužimu i odavanja počasti poginulima, između ostalog, vide se ratne uniforme, ratna zastava BiH i čuju povici "Alahu egber!".