Predsjednik NS RS

Čubrilović: Nije ljudski, ni moralno politizovati situaciju

  • 30.12.2018. 11:48

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je danas da nije ljudski ni moralno zloupotrebljavati bol porodice Dragičević i politizovati slučaj stradanja Davida Dragičevića kako bi se na ulici preoblikovala vlast u Srpskoj.

"Sad više nije predmet stradanje tog momka /Davida/. Sad su tu potpuno novi zahtjevi i predmeti – na ulici se želi preoblikovati vlast u Republici Srpskoj, kao da nismo imali izbore prije koji mjesec", rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da takvo nešto nije dobra poruka ni Srpskoj, ni BiH, te da nije dobro to što jedna stranka koja se aktivno uključila u te procese na ulici želi da rješava ono što se nije uspjelo na izborima.

"To svakako nije dobro i nadam se da će institucije odraditi svoj posao na najbolji način, a organizatori ovakvog skupa su preuzeli obavezu da sve protekne u miru", dodao je Čubrilović.

On je naglasio da treba dati podršku institucijama da rade svoj posao i da bi institucije trebalo što prije da se oglase, a prije svega tužilaštvo, jer ovaj slučaj epilog mora imati kroz rješavanje u institucijama.

"Drugačije neće biti ni dobro, ni moguće, a ulica ništa dobro nije donijela", poručio je Čubrilović.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић