Predsjednik NSRS

Čubrilović: Ministarstvo pravde prilagođava zakonodavstvo EU

  • 25.02.2021. 16:05

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas u Gradišci da Ministarstvo pravde prilagođava zakonodavstvo Srpske rješenjima EU koja su dobra.

"Ministarstvo pravde Republike Srpske koristi iskustva mnogih zemalja u kojima postoji zakonska mogućnost da lica koja su osuđena na godinu dana zatvora kaznu mogu otkupiti", rekao je Čubrilović.

On je podsjetio da Ustav Republike Srpske daje dovoljno prostora da zakonska rješenja budu usvojena u interesu građana i u skladu sa demokratskim uslovima.

"Nakon 29 godina od usvajanja Ustava treba razmišljati o njegovim promjenama, a da li će do toga doći zavisi od dvije trećine poslanika u Narodnoj skupštini", kaže Čubrilović.

Na pitanje da li postoji razlika između komisije za NATO integracioni proces BiH i komisije za saradnju BiH sa NATO, Čubrilović je rekao da je jasno da postoji razlika i da je precizno definisano kako će se Srpska postaviti o ovom pitanju.

"Opozicija ovo pitanje gleda iskrivljeno, odnosno onako kako želi", rekao je Čubrilović.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)