Predsjednik Narodne skupštine Srpske

Čubrilović: Ispoštovati volju građana i formirati vlast

  • 05.03.2019. 14:01

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović primio je danas u Banjaluci u nastupnu posjetu ambasadora Slovačke u BiH Martina Kača.

Čubrilović i Kačo razgovarali su o napretku Bosne i Hercegovine na putu evropskih integracija, unapređenju regionalne saradnje i prenošenju iskustava koje je Slovačka imala u procesu tranzicije.

Čubrilović je istakao da Republika Srpska ima stabilne i funkcionalne organe i institucije, a to potvrđuje i činjenicom da je, u zakonom predviđenom roku, u skladu sa rezultatima demokratskih izbora, blagovremeno formirala sve organe vlasti i donijela najvažnije dokumente neophodne za tekuću budžetsku godinu.

On je naglasio da je veoma važno da se konačno ispoštuje volja građana i primijene rezultati prošlogodišnjih opštih izbora, odnosno da se formiraju zajednički organi na nivou BiH kako bi sistem mogao nesmetano da funkcioniše.

Čubrilović i Kačo razgovarali su i o drugim aktuelnim pitanjima u Republici Srpskoj, BiH i regionu, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Sa slovačkim ambasadorom razgovarali su danas i predsjednica Srpske Željka Cvijanović i premijer Radovan Višković.