Čubrilović i Dačić poželjeli brz oporavak Dodiku

12:53, 23.12.2020.
Izvor: Srna
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić danas su u Beogradu izrazili nadu da će se srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik što prije oporaviti od virusa korona.

Čubrilović rekao da je na današnjem sastanku Dačića upoznao o zdravstvenom stanju Dodika koji je na liječenju na Univerzitetsko kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske u Banjaluci.

"Izrazili smo želju i nadu da njegova bolest što kraće potraje, kako bi mogao da bude u punoj funkciji, s obzirom na to da je sada predsjedavajući Predsjedništva BiH, ali i praktično lider Srba i njegov glas se daleko čuje u korist Republike Srpske", rekao je Čubrilović novinarima.

Dačić je poželio da se Dodik što prije oporavi, te potvrdio spremnost Srbije da pomogne.

"U svemu tome će učestvovati i naši lekari ukoliko bude potrebe i naravno, ukoliko bude potrebe da se lečenje nastavi u Srbiji. Ali, nadamo se da neće biti potrebe za tim i da će se on brzo oporaviti", rekao je Dačić.

Iz UKC Republike Srpske danas je saopšteno da je zdravstveno stanje Dodika stabilno, te da je pod konstantnim nadzorom konzilijuma.

"Takođe, obavljene su i konsultacije sa eminentnim stručnjacima iz Srbije koji su posjetili UKC Republike Srpske i eminentnim stručnjacima iz inostranstva koji su u potpunosti saglasni sa svim terapijskim i dijagnostičkim metodama koje se primjenjuju u liječenju gospodina Dodika", saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik primljen je 20. decembra u UKC Republike Srpske.