Čubrilović-Gojković: Za očuvanje Srpske i jačanje specijalnih odnosa

  • 28.02.2020. 16:58

Komisija za saradnju narodnih skupština Republike Srpske i Srbije je najviši i najsveobuhvatniji oblik insitucionalne saradnje, koja je formirana u skladu sa potpisanim memorandumom, rekao je presjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

- Današnja sjednica je dobra prilika da još jednom definišemo šta su naše najvažnije zajedničke teme, kako da ih artikulišemo, da razmijenimo iskustva, unaprijedimo saradnju i na taj način damo konkretan doprinos ostvarivanju mogućnosti koje nam pruža Sporazum o specijalnim paralelnim vezama između Republike Srpske i Srbije - rekao je Čubrilović.

Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković naglasila je da Srbija poštuje Dejtonski sporazum, postojanje BiH i dva entiteta sa svim njihovim nadležnostima, kao i princip dogovora tri konstituivna naroda, bez nametanja.

- U tom okviru je naše potvrđeno strateško opredeljenje za očuvanje Republike Srpske kao jedan od spoljnopolitičkih prioriteta i nastavak razvijanja specijalnih i paralelnih odnosa sa Srpskom, uz uvažavanje tritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH u skladu sa Dejtonskim sporazumom - navela je Gojkovićeva.

Predsjednica Skupštine Srbije ističe da je zahvaljujući ekonomskom napretku Srbija u prilici da pomogne Srpskoj i i sunarodnicima u Federaciji, što će biti i nastavljeno.

- Ponosni smo na našu ulogu i podršku investicijama u Republici Srpskoj, posebno izgradnji infrastrukture i izražavamo spremnost na dalje angažovanje na projektima koji se nalaze u planu - poručila je Gojkovićeva.

Istaknut je i značaj saradnje na zaštiti istorijskog sjećanja kroz zajedničko obilježavanje godišnjica, sjećanja na žrtve i izgradnju i održavanje memorijala.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)