DEMOS

Čubrilović: Formirati vlast na nivou BiH

  • 16.08.2019. 15:39

Predsjedništvo Demokratskog saveza (DEMOS) zaključilo je danas u Banjaluci da je za Republiku Srpsku od izuzetnog značaja da budu sprovedeni izborni rezultati na nivou BiH, odnosno formirana vlast.

Predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović istakao je da su Principi za formiranje vlasti na nivou BiH nada da će BiH konačno profunkcionisati na ustavan i zakonit način i biti obezbijeđeno donošenje odluka važnih za privlačenje investicija i poboljšanje ukupne situacije. 

"Očekujemo da će na predstojećoj sjednici Predsjedništva BiH navedeni principi imati podršku i biti imenovan kandidat za predsjedavajućeg novog saziva Savjeta ministara. Ukoliko bude preglasavanja na sjednici, vjerujem da će srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik iskoristiti postojeća ovlašćenja", rekao je novinarima Čubrilović nakon sjednice Predsjedništva DEMOS-a. 

On je podsjetio na stav EU da integracioni procesi u neki od vojnih saveza nisu uslov za formiranje Savjeza ministara. 

"Očekujem da bude postignut dogovor o onome što je realno, na čemu je zasnovana i Platforma koja je potpisana. Republika Srpska ima stav o svim pitanjima i nemoguće je da bez nas BiH uspostavi bilo koji integracioni proces", rekao je Čubrilović. 

On je podsjetio da je važno što je Republika Srpska sprovela izborne rezultate, jer institucije nesmetano funkcionišu. 

Govoreći o odnosu koalicionih partnera u Srpskoj, Čubrilović je ocijenio da je dobar i da Vlada Srpske i ostale institucije rade zadovoljavajuće. 

"Ovih dana tema je bila i ostavka ministra trgovine i turizma Dragice Kovač koja je iz naše partije, ali ona još nije uslijedila. Ukoliko je bude, kao odgovorni ljudi ćemo da je razmotrimo i prihvatimo i ponudimo druge kandidate", dodao je Čubrilović i napomenuo da je situacija u odborima DEMOS-a u Srpskoj dobra. 

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)