Predsjednik NSRS

Čubrilović: Foča je primjer uspješne lokalne zajednice

  • 28.11.2018. 19:44

Foča je primjer uspješne lokalne zajednice, i zato je to opština prva koju je predsjednik Narodne skupštine posjetio od preuzimanja madanta. Nedeljko Čubrilović podsjeća da je isto uradio i kada je prvi put postao predsjednik parlamenta Srpske.

"Uvijek je dobro ići u uređeni lokalnu zajednicu, gdje nemate posebnih problema, i gdje sve što je dogovarano i realizovano u toku prethodnog preioda", istakao je Čubrilović. 

Načelnik opštin Radisav Mašić podsjeća da je u prvom mandatu zatekao 64 izvršne presude i brojne druge probleme u funkcionisanju. Danas su realizovani veliki projekti, poput izgradnje studentskog doma i adaptacije nove zgrade Bogoslovskog fakulteta. U toku je i druga faza izgradnje vodovoda, a projekti se provode u djelo bez većih problema, kaže Mašić. 

"Mi smo opština koja nema sudskih sporova, što znači da radimo u skladu sa zakonom, a u prethodnim godinama ispunili smo sve planirane investicije", istakao je Mašić.

Investicije zahtjevaju i pažljivo pripremljen budžet, pa će Skupština opštine o tom dokumentu raspravljati već na sljedećoj sjednici. Čubrilović kaže da Foča ima sve što je potrebno i za status grada, jedina prepreka je nedovoljan broj stanovnika. 
 

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм