Predsjednik Narodne skupštine Srpske

Čubrilović: Dosljedno poštovati prava boraca

  • 13.02.2019. 14:00

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je danas da će Narodna skupština, kao i do sada, učiniti sve da prava boraca, ratnih vojnih invalida i njihovih porodica budu dosljedno poštovana i zakonom regulisana, na najbolji mogući način.

Čubrilović je u ime Narodne skupštine i svoje ime uputio predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću i svim bivšim pripadnicima Vojske Republike Srpske čestitke povodom obilježavanja Dana boraca Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka, saopšteno je iz Narodne skupštine.

"Dan boraca Republike Srpske je prilika da se prisjetimo hrabre i odlučne borbe srpskog naroda za slobodu i pravdu u prošlom vremenu, a posebno u 20. vijeku, u kome smo dali nemjerljiv doprinos borbi za slobodu evropskih naroda", rekao je Čubrilović.

On je istakao da je ovo prilika da bude iskazana dužna zahvalnost i poštovanje prema svim borcima koji su dali život za slobodu naroda.

"Najviši organi i institucije Republike Srpske nikada neće zaboraviti njihovu hrabrost i požrtvovanje da bismo mi danas mogli da živimo u slobodnom i demokratskom društvu", naveo je Čubrilović.

U Republici Srpskoj sutra će biti obilježen Dan boraca Republike Srpske.

U odbrambeno-otadžbinskom ratu od 1992. do 1995. godine bio je angažovan 215.671 pripadnik Vojske Republike Srpske, a njih 23.184 položila su živote za Srpsku.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок