Predsjednik Narodne skupštine Srpske

Čubrilović: Da Božić bude podstrek afirmaciji zdrave porodice

  • 06.01.2020. 09:27

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je da blagodat Božića, kao porodičnog praznika, bude podstrek afirmaciji zdrave porodice i njenih vrijednosti, što je osnovna pretpostavka opstanka i sveopšteg napretka.

Čubrilović je Božićnu čestitku uputio Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i cjelokupnom pravoslavnom narodu srpskom, kao i drugim pravoslavnim vjernicima koji Božić praznuju prema julijanskom kalendaru.

"Upućujem Vam srdačne čestitke, sa željom da predstojeće praznične dane provedete u miru, zdravlju i prazničnoj radosti i da, ukrijepljeni blagodaću velikog praznika, kao časni ljudi svijetla obraza, istrajemo na blagočestivom svetosavskom putu istine i pravde koji su nam odredili naši sveti preci", napisao je Čubrilović u čestitki.

Povodom nastupajućeg praznika, Čubrilović je u ime Narodne skupštine Republike Srpske i u svoje ime uputio srdačne čestitke, uz tradicionalni pozdrav: "Mir Božiji, Hristos se rodi".

Božić prema starom, julijanskom kalendaru, slave Srpska pravoslavna crkva, Ruska pravoslavna crkva, Bugarska pravoslavna crkva, Sveta Gora, Carigradska i Јerusalimska patrijaršija, te pravoslavni Kopti.