Čestitka Aleksandru Vučiću

Čubrilović čestitao Dan državnosti Srbije

  • 14.02.2019. 09:55

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je danas predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću Sretenje - Dan državnosti Srbije uz želju da Srbija i dalje bude lider regionalne stabilnosti, te privrednog i ekonomskog razvoja.

"Imajući u vidu istorijski značaj Sretenja i obilježavanja godišnjice donošenja Sretenjskog ustava, prvog demokratskog Ustava Srbije, želim da nastavite putem uspješnog razvoja i jačanja savremene, demokratske i u svijetu uvažene države Srbije", navodi Čubrilović u čestitki. 

On je istakao da se Republika Srpska, njen narod i političko rukovodstvo, imajući u vidu čvrste istorijske, bratske i prijateljske veze, posebno raduju institucionalnoj stabilnosti i ekonomskom napretku Srbije i njenih građana. 

"Zahvalni smo Srbiji i njenim državnicima na bratskoj pomoći Republici Srpskoj, posebno u oblastima ekonomskog, privrednog i kulturnog života. Uvjeren sam da ćemo nastaviti da jačamo dobru saradnju u skladu sa Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama i Dejtonskim mirovnim sporazumom", naveo je Čubrilović. 

U Srbiji će sutra biti proslavljen Dan državnosti u znak sjećanja na Sretenje 1804. godine kada je u Prvom srpskom ustanku počelo oslobađanje od Turaka, te na isti datum iz 1835. godine kada je donesen prvi moderni ustav Srbije - Sretenjski ustav.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)