Predsjednik Narodne skupštine Srpske

Čubrilović: Akademik Janjić ostavio neizbrisiv trag u obrazovanju

  • 14.10.2020. 10:29

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je telegram saučešća Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske povodom smrti akademika Vaskrsija Janjića, ističući da je Janjić dugogodišnjim i predanim radom ostavio neizbrisiv trag u nauci i obrazovanju.

"Akademik Janjić bio je poznat i priznat u svijetu nauke, a njegovi naučni radovi bili su i ostaće izvor saznanja generacijama koje dolaze i kroz koje će živjeti u budućnosti“, naveo je Čubrilović u telegramu.

Čubrilović je napomenuo da se Janjić svojim stručnim i naučnim radom, upisao u enciklopediju priznatih i uvaženih akademika koji je za života, postao uzor drugima.

On je dodao da je Janjić dostojanstveno predstavljao Akademiju nauka i umjetnosti Republike Srpske, akademsku zajednicu i Republiku Srpsku.

Čubrilović je telegram saučešća uputio u svoje i u ime Narodne skupštine Republike Srpske Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske i predsjedniku Akademije Rajku Kuzmanoviću.

Akademik Vaskrsija Janjić, koji je bio potpredsjednik ANURS-a, preminuo je juče u 77. godini nakon kraće bolesti.
 

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.