Sastanak u Mostaru

Dodik i Čović: Javljaju se priče da je naša saradnja savez protiv nečega, ali to nije tačno

  • 01.12.2020. 13:14

Milorad Dodik i Dragan Čović su danas u Mostaru razgovarali o lokalnim izborima koji predstoje u tom gradu, ali i o drugim pitanjima u državi. Poručuju da SNSD i HDZ oduvijek imaju dobru saradnju.

Oni su kazali da su razgovarali o ambicijama i idejama za predstojeće lokalne izbore u Mostaru usaglasivši se da je jako bitno da se "izbori održe u fer i poštenim uslovima".

"Upoznao sam Milorada Dodika o našim ambicijama na izborima 2020. godine u Mostaru. Ciljamo na to da dobijemo 35 odbornika i da imamo svog gradonačelnika. Većina stvari koje radimo zajedno mislim da imamo određen nivo usaglašenosti", rekao je Čović.

Milorad Dodik je izrazio zadovoljstvo zbog odlaska u Mostar kazavši da je bitno održati kontinuitet razgovora o važnim temama.

Istaknuo je da su SNSD i HDZ na lokalnim izborima odlično prošle, a kada je Mostar u pitanju kaže da su to izbori koji su izazvali mnogo pažnje i u Evropi, a da SNSD planira da bude "vidljiv u Gradskoj skupštini".

"SNSD je sačinio zajedničku listu s drugim faktorima srpskog naroda, sa našim partnerima ćemo razgovarati o zajedničkom nastupu", rekao je Dodik koji će nakon sastanka s Čovićem razgovarati i sa kandidatima na listi "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar i građanima srpske nacionalnosti.

Čović je kazao da tema razgovora danas nisu bili samo lokalni izbori nego i druga bitna pitanja u BiH i Savjetu ministara s obzirom na to da su prisutni bili i Vjekoslav Bevanda, ministar finansija u Savjetu ministara i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija.

"Teme su u interesu nas u BiH, u pitanju je naš evropski put", poručio je Čović.

On još ističe da je veliki broj aktivnosti koje SNSD i HDZ zajednički vode na različitim nivoima vlasti, a Dodik poručuje da je to uspješna saradnja.

"HDZ i SNSD imaju dugo godina već uspješnu saradnju, visok stepen razumijevanja. Javljaju se priče da je to savez protiv nečeg, nekoga, ali to nije tačno", rekao je Dodik.