Gradonačelnik Istočnog Sarajeva

Ćosić: Zabrinjavajuća histerija Sarajeva potvrda da je BiH nemoguća

09:55, 14.04.2021.
Izvor: Srna
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić smatra da je zabrinjavajuća histerija i retorika iz federalnog Sarajeva na njegov zahtjev da se uklone table sa uvredljivim napisima o Srbima, ali i poručuje da ga prijetnje nisu uplašile.

Onima koji mu prijete, Ćosić poručuje da će doći i usred Sarajeva im javno reći šta misli o uvredljivim natpisima na tablama i promjeni naziva 152 ulice.

- Ta histerija i retorika koja dolazi iz Sarajeva je, u najmanju ruku, zabrinjavajuća. Nažalost, takva reakcija sarajevske javnosti i neprimjerene poruke nekih tamošnjih zvaničnika upućene meni, samo potvrđuju da BiH ni nakon 26 godina, koliko je prošlo od završetka odbrambeno-otadžbinskog rata, nije moguća država - istakao je Ćosić za Politiku.

Ćosić je rekao da se svako mišljenje koje se ne uklapa u percepciju Bošnjaka, praktično dočekuje na nož.

On je naveo da će sačekati da dobije i pisani odgovor od gradonačelnika Sarajeva Benjamine Karić i načelnika opštine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića, kojima je uputio zahtjev.

Ćosić kaže da će se potom obratiti Ustavnom sudu BiH sa zahtjevom za ocjenu ustavnosti sadržaja teksta na tabli istaknutoj na zidu pored ulaznih vrata u Vijećnicu i onoj u nekadašnjoj Ulici Vase Miskina, sadašnjoj Ferhadiji.