Ministar saobraćaja i veza RS

Ćorić: Vlada i Ministarstvo moraju naći način da pomognu Kostajnici

  • 08.06.2021. 13:11

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je Srni da Vlada Srpske i ministarstvo moraju naći način i sredstva da pomognu opštini Kostajnica koja je pretrpjela veliku materijalnu štetu u zemljotresu krajem prošle godine.

Ćorić je danas posjetio opštinu Kostajnica gdje se sastao sa načelnikom Nikolom Јanjetovićem i obišao prevozničko preduzeće Renta Trak i oštećeni dio puta prema Srednjoškolskom centru Kostajnica.

- Na terenu u Kostajnici, koju je zadesio zemljotres u decembru, mogao sam da vidim da su ostala brojna oštećenja i moraćemo naći dovoljno i volje i snage ali i finansijske podrške da to riješimo na adekvatan način i omogućimo pristup i Srednjoškolskom centru i objektima građana. Siguran sam da će Vlada Srpske i resorno ministarstvo imati dovoljno razumijevanja za situaciju u kojoj se nalazi ova opština - istakao je Ćorić.

On je rekao da je svaka opština u Republici Srpskoj jednako važna.

- Ali u ovoj neprilici koja je zadesila ove ljude ovdje, znajući agilnost koju preduzima i lokalna uprava na čelu sa načelnikom, daćemo sve od sebe da im olakšamo i obezbijedimo bolje uslove ne samo za putnu komunikaciju već i za život - rekao je Ćorić.

On je dodao da je razgovarao i sa predstavnicima prevoznika koji posluju u drumskom prevozu, a koji su iskazali neke svoje probleme i potrebe kako bi imali konkurentniju situaciju na tržištu.

Načelnik opštine Nikola Јanjetović zahvalio je ministru za posjetu i istakao da je prioritet sanacija puta prema Srednjoškolskom centru koji jedini vodi prema ovoj školi.

- Upoznali smo ministra o problemima nakon zemljotresa i problemima prevoznika. Ministar će se potruditi i uraditi sve što bude u njegovoj moći da pomogne opštini Kostajnica - rekao je Јanjetović.

Marko Marin, vlasnik prevozničkog preduzeća Renta Trak, rekao je da je sa ministrom razgovarano o tekućim problemima u vezi sa graničnim prelazima, nabavkom novih vozila i podsticajima za prevoznike.

- Ministar je rekao da će pokušati da prevoznici dobiju neku konkretnu informaciju i pomoć resornog ministarstva - naveo je Marin.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок