Poslanik SNSD-a u NSRS

Ćorić: Usklađivanje broja radnika ne znači njihovo otpuštanje

12:31, 17.04.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je danas u Banjaluci da neće biti otpuštanja radnika u administracijama lokalnih samouprava, niti je to predviđeno Prijedlogom zakona o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi.

"Usklađivanje broja radnika ne znači njihovo otpuštanje. Ukoliko je potrebno, u Srpskoj možemo donijeti zakon ili odluku kojima bi bilo zabranjeno zapošljavanje administrativnih radnika na svim nivoima, ali ovo bi moralo biti urađeno uz kvalitetnu analizu da ne bismo ostali bez neophodnog kadra", rekao je Ćorić u Narodnoj skupštini tokom rasprave o zakonskom rješenju. 

Poslanik SDS-a Zoran Vidić smatra da se mora sistematičnije razgovarati o usklađivanju broja radnika u administracijama lokalnih zajednica. 

"Moramo ozbiljnije pristupiti ovom problemu. Nažalost, sada na dnevnopolitičkoj osnovi razgovaramo o rješavanju viška zaposlenih", rekao je Vidić. 

Prijedlogom zakona o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi produžen je rok do 30. juna 2021. godine za usklađivanje broja zaposlenih u lokalnim samoupravama.