Ministar saobraćaja i veza

Ćorić: Prioritet vakcinacija vozača, do kraja sedmice spisak zainteresovanih

17:48, 17.03.2021.
Izvor: Srna
Ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić izjavio je da su vozači u međunarodnom drumskom prevozu robe prioritetna grupa za vakcinaciju, posebno zbog uvođenja kovid pasoša unutar EU, te da će do kraja sedmice biti dostavljen spisak zainteresovanih.

Ćorić je rekao da je Ministarstvo saobraćaja i veza zatražilo od Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske, Privredne komore, Unije udruženja poslodavaca spisak vozača koji su zainteresovani da prime vakcinu protiv virusa korona.

Prema njegovim riječima, do kraja sedmice biće dostavljen spisak vozača koji su zainteresovani da se vakcinišu, a Ministarstvo će ga dostaviti Institutu za javno zdravstvo koje će preduzimati dalje aktivnosti.

Ćorić, koji se danas sastao sa predstavnicima Udruženja prevoznika za međunarodni i unutrašnji saobraćaj Republike Srpsk, pružio je punu podršku prevoznicima u Srpskoj i istakao značaj ove privredne djelatnosti.

On je najavio zajedničke aktivnosti sa svim relevantnim faktorima da bi se poboljšali uslovi rada vozača i kako ne bi bilo ugroženo obavljanje ove djelatnosti, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza.

Ćorić i predstavnici Udruženja prevoznika razgovarali su danas o aktuelnim problemima u oblasti međunarodnog transporta, potrebi vakcinacije vozača u međunarodnom drumskom saobraćaju i mehanizmima za rješavanje problema u oblasti transporta izazvanim pandemijom virusa korona.

Predsjednik Udruženja Nikola Grbić upoznao je Ćorića sa problemima u oblasti međunarodnog transporta, teškim uslovima na carinskim terminalima i problemima sa izdavanjem CEMT dozvola.

Grbić je naglasio važnost vakcinacije vozača zbog uvođenja kovid pasoša unutar Evropske unije.