SDS

Članstvo BiH u NATO nije moguće dok je Srbija vojno neutralna

  • 10.07.2018. 20:51

SDS smatra da članstvo BiH u NATO nije moguće dok je na snazi Deklaracija Srbije o vojnoj neutralnosti.

"Svaki srpski političar koji bi glasao za NATO, dok Srbija ne bi ušla u NATO, podijelio bi srpski narod", saopšteno je iz SDS-a. 

SDS tvrdi da je "SNSD od 2005. godine do danas učinio sve da BiH uđe u NATO". 

"Na kraju SNSD-ovog puta u NATO bez povratka stoji predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović koja je danas istakla `da ne treba politizovati pitanje koje se odnosi na plan saradnje BiH sa NATO-om jer postoje određene akcije koje podrazumijevaju učešće svih u regionu`", dodaje se u saopštenju. 

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da ne treba politizovati pitanje koje se odnosi na plan saradnje BiH sa NATO-om, jer postoje određene akcije koje podrazumijevaju učešće svih u regionu. 

"Postoje određene akcije koje podrazumijevaju učešće svih u regionu i kada se priklanjamo tim akcijama, kao što je bila nedavno informacija koja je razmatrana i odnosila se na Srbiju", rekla je novinarima Cvijanovićeva govoreći o planu saradnje BiH sa NATO-om na koji Vlada Srpske nije dala saglasnost. 

Vlada Republike Srpske ranije nije dala saglasnost na predloženi "Individualni partnerski akcijski plan o saradnji BiH i NATO-a za period 2017-2019. godina" i zatražila je od Savjeta ministara da ga ne usvoji dok ne bude usaglašen sa svim relevantnim institucijama u BiH.