Istočna Ilidža

Članovi Opštinskog odbora napustili DNS

13:04, 06.12.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Članovi Opštinskog odbora Demokratskog narodnog saveza Istočna Ilidža jednoglasno su donijeli odluku o istupanju iz članstva ove stranke, zbog, kako je navedeno, nezadovoljstva radom i organizacijom DNS-a u proteklom periodu.

Iz stranke su istupili svi članovi koji su prisustvovali jučerašnjoj sjednici Opštinskog odbora DNS-a, što je više od 65 odsto ukupnog članstva ove stranke u Istočnoj Ilidži, saopšteno je iz Opštinskog odbora DNS-a. 

Odluku o istupanju iz stranke podržali su funkcioneri DNS-a iz Istočne Ilidže, kao i dio opštinskog i gradskog odborničkog kluba. 

Tokom sjednice, kojoj nije prisustvovalo rukovodstvo opštinske organizacije DNS-a, razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji nakon proteklih izbora i dešavanjima unutar stranke. 

U saopštenju je istaknuto da će, sada već bivši članovi ove stranke, te funkcioneri svoj politički angažman nastaviti u novoj stranci, koja će biti formirana na temeljima Nezavisnog demokratskog kluba u Narodnoj skupštini Republike Srpske. 

Članovi koji su prisustvovali jučerašnjoj sjednici podržali su ideje i viziju Nedeljka Čubrilovića i dali mu punu podršku u formiranju nove političke partije.