Podrška Nedeljku Čubriloviću

Članovi opštinskih odbora DNS-a iz Sokoca i Foče istupili iz stranke

  • 02.12.2018. 20:07

Svi članovi Opštinskog odbora DNS-a Sokolac jednoglasno su istupili iz ove stranke i podržali novoformirani Nezavisni klub poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske na čelu sa Nedeljkom Čubrilovićem.

Predsjednik ovog odbora Ljubomir Erić rekao je Srni da je odluka donesena na današnjoj proširenoj sjednici Opštinskog odbora DNS-a Sokolac na kojoj su, osim članova odbora, prisustvovali i predstavnici Omladinske organizacije i Aktiva žena sokolačkog DNS-a. 

On je naveo da su se članovi DNS-a Sokolac na ovaj korak odlučili zbog nekorektnog odnosa Regionalnog odbora i vrha DNS-a. 

Erić je najavio da će u narednom periodu svi dosadašnji članovi Opštinskog odbora DNS-a Sokolac pristupiti novoformiranoj političkoj opciji na čelu sa Nedeljkom Čubrilovićem, u kojoj će djelovati dosadašnji Opštinski odbor DNS-a. 

Opštinski odbor DNS-a Sokolac je 22. novembra jednoglasno dao punu podšku Nedeljku Čubriloviću, koji je ponovo izabran za predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske. 

I kompletan Opštinski odbor DNS-a Foča istupio je iz ove stranke i donio odluku da se priključi novoj političkoj opciji čije osnivanje je najavio Nezavisni klub poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske na čelu sa Nedeljkom Čubrilovićem.

Večerašnjem sastanku Opštinskog odbora u proširenom sastavu, zajedno sa predstavnicima Aktiva žena i Organizacije mladih, prisustvovalo je više od 100 dosadašnjih članova DNS-a, koji su jednoglasno podržali Nezavisni klub poslanika. 

Sada već bivši predsjednik fočanskog DNS-a i Regionalnog odbora ove stranke za Hercegovinu Spomenko Stojanović, jedan od poslanika koji su formirali Nezavisni klub, istakao je da su sastanku prisustvovali i zamjenik načelnika opštine Foča Zoran Elez, kao i sva četiri odbornika ove stranke u fočanskom parlamentu, koji su, takođe, istupili iz DNS-a i podržali osnivanje nove političke opcije. 

Тагови: