Banjaluka

Počela sjednica Glavnog odbora SDS-a

  • 28.10.2018. 12:06

U Banjaluci je počela sjednica Glavnog odbora SDS-a, a po njenom okončanju predviđene su izjave za medije. 

Manja grupa članova i simpatizera SDS-a iz banjalučke regije okupilo se danas ispred stranačkih prostorija u Banjaluci uoči sjednice Glavnog odbora, kako bi dali podršku lideru SDS-a Vukoti Govedarici.

Okupljeni su nosili transparente na kojima piše "Ko to prodaje vjeru za večeru", "Mićo na čijoj si strani" i "Vukota, ne daj nam SDS". 

Kada je počela sjednica okupljeni su se razišli. 

Novinarima je zabranjen ulaz u zgradu u kojoj se nalaze prostorije SDS-a. 

Na sjednicu Glavnog odbora nije došao potpredsjednika stranke Kostadin Vasić, koji je juče juče bio najavio dolazak u Banjaluku sa 500 simpatizera.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica isključio je juče iz članstva potpredsjednika stranke Kostadina Vasića zbog "teže povrede stranačkog Statuta, iznošenja u javnost neistina i dezinformacija i nanošenja ozbiljne štete interesima SDS-a". 

Vasić je ocijenio da je njegovo isključenje iz stranke očajnički potez i da će na sjednici Glavnog odbora "istjerati iz SDS-a Mladena Bosića, Dragana Mektića, Aleksadru Pandurević i njihovog izaslanika Vukotu Govedaricu". 

Isključenje iz stranke je uslijedilo dan nakon što je Vasić izjavio da srpsko jedinstvo u Sarajevu sprečava grupa funkcionera u SDS-u, koju predvode Dragan Mektić, Mladen Bosić i Aleksandra Pandurević, koji to rade "po nalogu stranih obavještajnih službi". 

Beogradske "Večernje novosti" navode da bi Govedarica mogao da izazove raskol u partiji, u pokušaju da se održi na sadašnjoj poziciji i spriječi stvaranje srpske koalicije sa SNSD-om u parlamentu BiH. 

Član Glavnog odbora SDS-a Milovan Bjelica najavio je da će na sjednici Glavnog odbora biti riječi o tome kojim pravcem će krenuti SDS i da li će razgovarati sa ostalim političkim partijama u vezi sa zajedničkim učešćem u vlasti na nivou BiH, entiteta i eventualno gdje je potrebno sa lokalnim zajednicama. 

Bjelica je rekao da članovi Predsjedništva SDS-a, koji se zalažu za razgovore sa SNSD-om i ostalim partijama kada je u pitanju interes Republike Srpske i srpskog naroda u BiH, imaju snažnu podršku Beograda i Srpske pravoslavne crkve, te da se lično zalaže za te razgovore. 

Тагови:
  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)