Nedeljko Čubrilović u Trebinju

Šaraba: DEMOS-u prilazi sve veći broj članova DNS-a

  • 18.01.2019. 13:25

Predsjednik Demokratskog saveza (DEMOS) Nedeljko Čubrilović istakao je da će do kraja marta biti formirani svi opštinski i gradski odbori ove stranke širom Republike Srpske, pružujaći punu podršku inicijativnom odboru u Trebinju koji će u narednom periodu izabratri predsjednika gradskog odbora i ostale organe partije.

Čubrilović je naveo da mu je zadovoljstvo što je predsjednik inicijativnog odbora u Trebinju Slobodan Šaraba, koji je prihvatio da zajedno sa njim radi na stvaranju DEMOS-a.

"On je čovjek sa velikim političkim i životnim iskustvom, zato očekujemo veliki rezultat i uspjeh u Trebinju i Hercegovini", naveo je Čubrilović.

Prema njegovim riječima, DEMOS je stranka koja će praviti sistem, a ne lidera.

"Sada kada se govori o politici uvijek se prvo sjete imena lidera, pa tek onda naziva stranke. Ovdje će sistem da funkcioniše i neće ništa da zavisi od pojedinaca", kategoričan je Čubrilović.

On je poručio da će DEMOS na predstojećim februarskim izborima dati punu podršku kandidatu SNSD-a za gradonačelnika Trebinja Mirku Ćuriću, vjerujući da će i nakon velike pobjede imati dobru saradnju.

Predsjednik inicijativnog odbora Slobodan Šaraba kazao je da će u Trebinju gradski odbor biti formiran u drugoj polovni marta.

"Mi ćemo biti politička stranka koja će se baviti politikom i nećemo dozvoliti da politika prolazi pored nas. Ovdje u Trebinju nema opozicije, a pozicija je oličena u jednoj stranci. Naš cilj je da budemo dio vladajuće većine, ali ćemo imati svoj stav", rekao je Šaraba.

On je najavio da će u trebinjskoj skupštini imati odbornike, navodeći da razgovaraju sa nezavisnim odbornicima.
TrebinjeLive.info saznaje da bi boje DEMOS-a u trebinjskoj skupštini trebalo da zastupaju čak tri ili četiri odbornika, od kojih su pojedini i iz redova opozicije - SDS-a i PDP-a.

Šaraba nije želio da potvrdio ko će biti predsjednik gradskog odbora u Trebinju, ne demantujući da razgovaraju sa pojedinim ljudima iz trebinjske opozicije.

Prema njegovim riječima, najviše ga raduje što je DEMOS prepoznao i veliki broj ljudi iz lokalnog DNS-a koji u sve većem broju prilaze ovoj stranci.

"Imamo tu dosta uglednih ljudi. To nas raduje. Ali i mladih koji prilaze DEMOS-u, ali o tome ćemo više drugi put", kazao je Šaraba.
 
(TrebinjeLive)