Anton Kasipović

Cilj prijedloga zakona efikasniji likvidacioni postupak

  • 18.09.2019. 13:38

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović rekao je danas da je cilj Prijedloga zakona o likvidacionom postupku efikasniji, brži i ekonomičniji postupak.

"Jednu od novina u ovom zakonu, u odnosu na važeći, predstavlja propisivanje odredaba koje se odnose na unovčenje imovine u likvidacionom postupku, i to nepokretne i pokretne, kao i imovine bez i sa teretima", rekao je Kasipović u Narodnoj skupštini, obrazlažući zakonsko rješenje.

On je istakao da su detaljnije propisane obaveze i dužnosti likvidacionog upravnika, te odgovornosti za štetu koju prouzrokuje vlasnicima kapitala poslovnog subjekta i povjeriocima u toku vršenja radnji u likvidacionom postupku, kao i novčane kazne koje se mogu izreći likvidacionom upravniku u slučaju povrede odredaba ovog zakona.

"Jedan od osnovnih ciljeva likvidacionog postupka je namirenje povjerilaca likvidacionog dužnika, te raspodjela ostatka likvidacione mase srazmjerno učešću u vlasništvu, odnosno odluci vlasnika kapitala poslovnog subjekta o raspodjeli likvidacione mase", naveo je Kasipović.

Poslaničke rasprave o navedenom zakonskom rješenju nije bilo.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић