Radovan Višković

Cijena struje u Srpskoj će i u narednom periodu ostati najniža u okruženju

  • 26.09.2019. 18:47

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je cijena struje u Srpskoj najniža u odnosu na Federaciju BiH i zemlje u okruženju i da će tako ostati i u narednom periodu.

Višković je novinarima u Trebinju rekao da za 86 odsto domaćinstava u Srpskoj struja neće poskupjeti u mandatu ove vlade, a da će za preostalih 14 odsto poskupjeti kada se za to steknu uslovi.

"Za ovih 14 odsto koji troše od 1.000 i više kilovata mjesečno, kada se uradi softverski sistem u `Elektroprivredi` i ona bude spremna, uvešćemo novu tarifu onako kako je to uradila Srbija", naveo je Višković i dodao da ne može reći kada će to biti učinjeno, ali da se na tome radi.

Govoreći o nabavci novog aviona, Višković je naglasio da to smatra ekonomski opravdanim i dodao da je predložio svojim pravnim savjetnicima da razmotre mogućnost čak i tužbe prema određenim medijima i novinarima zbog informacije u kojoj navode da avion "cesna" nije prizemljen i da predsjednik Vlade laže.

Višković je poručio da je odgovoran čovjek, da nema potrebu da laže, da govori istinu i da se to može provjeriti, te podsjetio da je ranije izjavio da je taj avion bio prizemljen više od dva mjeseca, dakle u prošlom vremenu. 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.