Radovan Višković

Cijena struje u Srpskoj će i u narednom periodu ostati najniža u okruženju

18:47, 26.09.2019.
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je cijena struje u Srpskoj najniža u odnosu na Federaciju BiH i zemlje u okruženju i da će tako ostati i u narednom periodu.

Višković je novinarima u Trebinju rekao da za 86 odsto domaćinstava u Srpskoj struja neće poskupjeti u mandatu ove vlade, a da će za preostalih 14 odsto poskupjeti kada se za to steknu uslovi.

"Za ovih 14 odsto koji troše od 1.000 i više kilovata mjesečno, kada se uradi softverski sistem u `Elektroprivredi` i ona bude spremna, uvešćemo novu tarifu onako kako je to uradila Srbija", naveo je Višković i dodao da ne može reći kada će to biti učinjeno, ali da se na tome radi.

Govoreći o nabavci novog aviona, Višković je naglasio da to smatra ekonomski opravdanim i dodao da je predložio svojim pravnim savjetnicima da razmotre mogućnost čak i tužbe prema određenim medijima i novinarima zbog informacije u kojoj navode da avion "cesna" nije prizemljen i da predsjednik Vlade laže.

Višković je poručio da je odgovoran čovjek, da nema potrebu da laže, da govori istinu i da se to može provjeriti, te podsjetio da je ranije izjavio da je taj avion bio prizemljen više od dva mjeseca, dakle u prošlom vremenu.