Kroz dva javna poziva

Centar za razvoj sela poljoprivrednicima daje 1.200.000 KM

  • 12.02.2020. 19:24

Kroz dva javna poziva Centra za razvoj poljoprivede i sela Banja Luka, poljoprivrednicima će na raspolaganju biti 1.200.000 maraka. Centar je, uz pomoć softvera, napravio bazu poljoprivrednika i od 2.000 registrovanih dosse aktivno bave poljoprivredom i samo registrovani će imati pravo na podsticaje.

"Banjaluka, ovog trenutka, prema registracijama iz APIFA iam više od 2.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava. Nažalost, upravo iz tog smo sumnjali da li su to tačni podaci ili se više radi o ljudima koji su prijaili zemljište a ne bave se proizvodnjom. Baza je do sada registrovala negdje oko 360 poljoprivrednih gazdinstava", ističe Draško Ilić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

"To je pozitivna priča. ako presječemo 2016.godinu  u odnosu na 2020. mi smo značajno unaprijedili i poboljšali rad centra i proširili spektar njegovih djelatnosti", izjavio je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Plan je da proizvodi sa tih poljoprivrednih gazdinstava završe na tezgama četiri rejonske pijace po gradu, organske pijace u Lazarevu i na policama Krajiške kuće u centru. 

"Mi ovog trenutka imamo preko nekoliko stotina artikala od strane naših proizvođača, neke proizvode koje nismo imali  prilike ni čuti ni vidjeti da se rade ovdje dok nismo krenuli u ovo pitanje. Bićemo svi zajedno dobro iznenađeni", dodaje Ilić.

Biće posla i u Razvojno-edukativnom centru “Manjača”- za šta je planirano  475.000 KM. Na Manjači je planirano opremanje pogona za prijem i preradu mlijeka, komore za zrenje i skladište gotovih proizvoda. 

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм