Raskol u SDS-u

Čelinac: Raspušten odbor jer su odbili da se stranački pojave na protestu "Pravda za Davida"

  • 29.06.2018. 19:07

U SDS-u raskol na pomolu. To što je opštinski odbor stranke u Čelincu odbio poziv iz vrha SDS-a da se stranački pojave na protestima “Pravda za Davida” mogao bi biti razlog što ih je lider partije Vukota Govedarica sve raspustio, poručuju razriješeni SDS-ovci iz Čelinca.

Kod ljudskih tragedija, kažu, nema mjesta ličnoj i političkoj promociji.

“Ne želimo da se politika miješa u te stvari, da na osnovu toga neko da se sprema za izbore, da dobija glasove na osnovu toga. Tako da mislim da te stvari nisu u redu. Možda je razlog raspuštanja odbora baš taj što nismo otišli na proteste", kaže Darko Janković, odbornik SDS-a u SO Čelinac.

Ovu, kako kažu, nepravednu i neutemeljenu odluku stranke neće poštovati. Spremni su na sve, pa i na proteste. Poručuju da je ovim potezom Govedarica sam sebi zabio autogol. Smjenjivanje onih koji su najviše doprinijeli SDS-u i koji su tu od samih početaka, kažu, šalje veoma lošu sliku glasačima.

“General koji pred bitku raspušta komandanta i svu komandu - gubi bitku. Neka se dobro zapita šta sam i kakvu sam mu poruku poslao", kaža Miladin Savić, član OO SDS Čelinac. 

"Ako mi ne možemo, nas 16 odbora, da predložimo svog kandidata, mi smo onda spremni da idemo ispred sekretarijata stranke, ispred Glavnog odbora, kad bude održavan, da napravimo neki vid protesta u SDS-u", kaže Goran Tubak, predsjednik OO SDS Čelinac.

Unutarstranački sukobi između Miće Mićića i generalnog sekretara Igora Ostojića, takođe su razlog cijele ove priče, poručuje Tubak. Nakon svađe sa Mićićem, Ostojić je, kaže, svoje prebavilšte iz Bijeljine prebacio u Banjaluku.

“Igor Ostojić, generalni sekretar koji se prijavio u Banjaluci i želi da bude na kompenzacionoj listi je, imam podatke, sve ovo iskonstruisao da se dođe do razbijanja, kako bi on tu došao”, tvrdi Tubak.

Opštinski odbor SDS-a Čelinac ima 21 mjesni odbor. Nakon što ih je sve nedavno Vukota Govedarica raspustio, njih čak 16 je istupilo protiv te odluke. Lider SDS-a na naše telefonske pozive danas nije odgovarao.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Емисија: На ивици терена (Р)

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.